Opname in het ziekenhuis

Opname op de afdeling orthopedie

De opname-formaliteiten worden besproken bij uw raadpleging bij de arts.
Hierbij wordt ook besproken welke kamer u verkiest en de normale te verwachten duur van de opname.
Het tijdstip waarop u zich moet aanmelden in het ziekenhuis staat vermeldt op het opnameblad dat u meekrijgt op het secreteriaat na de raadpleging.

Indien u een ingreep wil annuleren is het noodzakelijk om het secretariaat orthopedie zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Op deze manier kan iemand anders geholpen worden die op de wachtijst staat.

 

Voorinschrijving

Het ziekenhuis biedt u de mogelijkheid aan om u vooraf – dus vóór de dag van opname – te laten inschrijven. Tijdens deze voorinschrijving kunnen wij op een optimale wijze informatie verschaffen met betrekking tot uw kamerkeuze, de kostprijs van uw verblijf…
Wij vragen u dan ook met aandrang om van deze voorinschrijving gebruik te maken. Zodoende kunnen de administratieve formaliteiten op de dag van de opname tot een minimum herleid worden.

De dienst inschrijvingen is open:

  • maandag tot vrijdag: van 7 tot 18.30 uur.
  • U kunt de dienst inschrijvingen tijdens deze uren bereiken op het nummer 059 41 40 30.

Na de consultatie bij de arts en de voorinschrijving kan u langsgaan langs de preoperatieve consultatie in de inkomhal van het ziekenhuis (route 7). Hier zal een medewerker/verpleegkundige u uitleg geven over de verdoving, alsook over de eventuele preoperatieve onderzoeken.

Welke onderzoeken er moeten gebeuren is afhankelijk van uw leeftijd en uw algemene gezondheid.
De onderzoeken zoals een bloedafname en een cardiogram kunnen gebeuren via de huisarts of op de preoperatieve consultatie.
Bepaalde medicatie, zoals bloedverdunners, dienen tijdig gestopt te worden. Dit wordt op voorhand besproken tijdens consultatie.

Gebruik geen make-up of nagellak. Voor een ingreep onder algemene verdoving dienen contactlenzen, juwelen en piercings verwijderd te worden.

Voor alle informatie over de administratieve formaliteiten omtrent onthaal, kamerkeuze en kosten verbonden aan de opname, verwijzen we naar de brochure die te vinden is via de onderstaande link :

Onthaalbrochure Az Damiaan (folder)

Contacteer ons

Dienst Orthopedie AZ Damiaan VZW

  • Gouwelozestraat 100
  • 8400 - Oostende
  • 059 41 42 60

Over ons

In onze dienst werken wij met 6 orthopedisch chirurgen. Om kwaliteitsvolle zorg aan te bieden in alle orthopedische en traumatologische deeldomeinen, heeft elke chirurg zijn eigen subspecialisatie.

171819202129